5 YouTube advertising tools: adverteer slimmer en beter op YouTube

door | okt 13, 2020 | Geen categorie

YouTube advertising is een ontzettend effectieve manier om zowel bereik, aandacht als conversies te genereren. Door het enorme bereik van het platform en de targeting-opties die Google biedt, kan je bijzonder effectief en gericht adverteren op YouTube. Om je te helpen bij het opzetten en optimaliseren van jouw campagnes biedt YouTube ook een aantal handige tools die lang niet iedere adverteerder kent. Om daar verandering in te brengen hier vijf handige YouTube tools op een rij. 

 

#1: YouTube Video Builder

Een voorwaarde om te adverteren op YouTube is dat je video’s hebt die je kan gebruiken als advertentie. Maar wat nou als je die niet hebt, en je hebt slechts een beperkt of geen budget om die te maken? Dan biedt YouTube Video Builder uitkomst. Op basis van afbeeldingen, logo’s en storyboards en een rechtenvrije muziekbibliotheek maak je in een paar stappen en zeer eenvoudig eigen video’s. Deze kan je vervolgens gebruiken in jouw eerste YouTube-campagne.

#2: Mockup Tool

Voor je een advertentiecampagne op YouTube lanceert wil je uiteraard graag zien hoe de advertenties er uit komen te zien ‘in het echt’. Dat kan eenvoudig met de YouTube Mockup Tool. Upload jouw video’s en je krijgt precies te zien hoe deze als advertentie verschijnen op desktop, mobiel of full-screen. Je kan deze preview eenvoudig delen met anderen middels een link, maar je kan deze ook downloaden om hem te gebruiken in een presentatie.

Mock Up Tool

#3: Audience Finder

Mijn collega Less schreef onlangs al over de kracht van intent-targeting. Targeting op basis van intent-signalen zoals zoek- en surfgedrag is effectiever dan enkel targeten op demografische kenmerken zoals geslacht en leeftijd. Om gemakkelijk relevante doelgroepen te vinden, heeft YouTube een handige tool ontwikkeld: de Audience Finder. Hiermee kan je eenvoudig een goed beeld krijgen van de beschikbare doelgroepen die je kan gebruiken in jouw campagnes. Zijn deze, door Google samengestelde, doelgroepen niet specifiek genoeg? Dan kan je in Google Ads ook aangepaste doelgroepen maken op basis van eigen samengestelde lijsten van zoekwoorden, websites en locaties. Zo bereik je altijd precies jouw perfecte doelgroep. 

YouTube Advertising Tools

#4: Director Mix

Als je veel verschillende doelgroepen wil bereiken op YouTube dan kan je adverteren met een generieke advertentie die je aan iedereen vertoont. Maar dat kan ook beter. Met Director Mix maak je van een generieke video-ad snel veel verschillende variaties. Zo stem je jouw boodschap precies af, op de juiste doelgroep. 

 

#5: YouTube Reach Planner

De bereik-planner van YouTube is vooral geschikt voor grotere adverteerders en bureaus die campagnes draaien gericht op grootschalig bereik. Met de Reach Planner maak je eenvoudig een YouTube-mediaplan. Op basis van de gekozen doelstellingen, doelgroep, het budget en looptijd zie je de het totale en procentuele bereik, de frequentie en andere belangrijke statistieken. Je kan ook dynamisch aanpassingen maken om te zien welke invloed dat heeft op het bereik. 

YouTube Reach Planner

Hulp nodig met adverteren op YouTube?

Deze tools kunnen je helpen om slimmer en effectiever te adverteren op YouTube. Ben je op zoek naar een partner die echt alles weet van succesvol adverteren op YouTube? Neem dan vooral contact met ons op. Wij zijn in tegenstelling tot andere bureaus volledig gespecialiseerd in YouTube en weten als geen ander hoe je maximaal resultaat kan behalen. Ben je vooral op zoek naar meer handige tools? Lees dan eens het artikel wat we laatst publiceerden op Marketingfacts met vijf andere social video tools

Peter 5PM

Peter Minkjan

Co-founder 5PM

Bekijk het profiel van Peter op LinkedIn.

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

Meer weten over de laatste trends op YouTube?