Deze 3 manieren helpen je om in aanbevolen video’s terecht te komen

door | mrt 31, 2020 | Blogs, YouTube Channel Growth

Wanneer jouw YouTube video in aanbevolen video’s staat kan dit helpen om meer bereiken en wacht time te genereren. Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat je video’s worden aanbevolen via je eigen, of via een ander kanaal.

3 manieren hoe YouTube aanbevolen video’s bepaalt

YouTube bepaalt welke video’s er zijn aanbevolen. Het platform beslist aan de hand van verschillende metrics welke content hier wordt getoond:

  1. Welke video heeft de kijker hiervoor gekeken?
  2. Welke content is vergelijkbaar met de desbetreffende video?
  3. Wat kijkt de kijker normaal gesproken?

Zelf zorgen voor aanbevolen video’s

Aanbevolen video’s kunnen van alle kanalen zijn, inclusief het kanaal waar de kijker al een video van aan het kijken is. Daarom is het belangrijk om alle metrics die ervoor kunnen zorgen dat jij in aanbevolen video’s terechtkomt, worden ingezet. Dat kan op verschillende manieren.

  1. Call To Action

Het is belangrijk om in elke video van je kanaal door te verwijzen naar andere eigen content of formats. Hoe? Door de hoofdpersoon dit simpelweg te laten oproepen.

2. Playlists

Maak gebruik van afspeellijsten en geef in elke titel aan welke aflevering het is, zodat je een grote kans hebt dat de volgende aflevering – van je eigen kanaal – automatisch wordt afgespeeld. Gevolg hiervan is, én meer bereik, én meer watch time.

3. Eindschermen

Zet ook eindschermen van zo’n 10-15 seconde in, om de kijker naar een andere video van jouw kanaal door te verwijzen. Op deze manier zorg je ervoor dat de kijker langer op jouw kanaal blijft en dat zorgt weer voor meer watch time.

Waar vind je aanbevolen video’s?

Als je op een desktop naar een YouTube-video kijkt, dan vind je de aanbevolen video’s rechts van het beeldscherm.

Mocht je het platform op je smartphone gebruiken, dan vind je het onder het beeldscherm van de video.
Er zijn nog veel meer manieren om ervoor te zorgen dat er meerdere video’s van je kanaal worden aanbevolen, maar dit zijn voor nu een van de belangrijkste. Wil je op de hoogte blijven van alle YouTube ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Heb je vragen, laat het ons weten en mail naar info@team5pm.com.

Murielle Vree

Content Marketing

Bekijk het profiel van Murielle op LinkedIn.

Ook interessant

Falen in de funnel: Het geheim van aandacht

Falen in de funnel: Het geheim van aandacht

Marketing funnels: Touch-tell-sell, see-think-do, of awareness-consideration-conversion. Iedere marketeer kent ze wel, de verschillende fases van de funnel, maar misschien wel de belangrijkste fase wordt vaak overgeslagen: de consideration fase. De funnel Er zijn vele...

Lees meer
Alle YouTube afmetingen voor vormgeving en video (2020)

Alle YouTube afmetingen voor vormgeving en video (2020)

Ben je net een YouTube-kanaal gestart of wil je jouw kanaal een frisse, nieuwe look geven? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle afmetingen rondom YouTube, want dat zijn er nogal wat. Hier vind je een overzicht van alle afmetingen en formaten van...

Lees meer