Strategie & Optimalisatie & Academy

FLEXA

Case study

2020

Klantprofiel

Flexa maakt onderdeel uit van AkzoNobel, de wereldwijde marktleider op het gebied van coatings. Flexa staat voor kleur en innovatieve producten en is het leidende verfmerk in Nederland. Het merkt maakt al jaren gebruik van YouTube en op hun kanaal stond een collectie stond van praktische how-to video’s, campagne- en productvideo’s en commercials. De belangrijkste verkeersbron was betaalde media maar Flexa zag ook de potentie van YouTube als zoekmachine.

DOELSTELLING

De doelstelling van Flexa was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren om het organische bereik en vindbaarheid te verbeteren. Wanneer zoektermen rondom Flexa werden gebruikt in Google en YouTube moest Flexa bovenaan ranken. De belangrijkste metrics zijn organische views, kijktijd en rankings.

STRATEGIE

5PM analyseerde het gehele kanaal middels een YouTube Review op meer dan 100 punten. Hiermee identificeerden we de 35 video’s met de meeste potentie om hoger te ranken in de YouTube en Google zoekresultaten. Deze video’s, maar ook het kanaal en de playlists, werden waar mogelijk geoptimaliseerd op het gebied van YouTube SEO en Design.

Z

Grondige analyse op basis van +100 punten

Z

YouTube SEO

Z

Design optimalisatie

RESULTATEN

  • Binnen een maand na optimalisatie waren alle video beter vindbaar en rankten ze hoger dan daarvoor. Vele van de geoptimaliseerde video’s ranken nu positie 1 in de YouTube en Google zoekresultaten wanneer gezocht werd naar relevante keywords.
  • Het organische verkeer uit YouTube en Google search is meer dan verdubbeld.

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen?

TOEKOMST

Wat begon met de optimalisatie van het Flexa-kanaal in Nederland is uitgegroeid tot een samenwerking met AkzoNobel voor alle verfmerken wereldwijd. Zo trainen wij meer dan 150 marketeers wereldwijd met onze Online YouTube Academy. Ook helpen we met de Global YouTube Strategy om de kansen te benutten die YouTube in iedere fase van aankoopfunnel biedt.

MEER CASES

VRIENDEN VAN AMSTEL LIVE

Optimalisatie

De Vrienden van Amstel LIVE! is het evenement van Amstel bier. Al jaren is het evenement erg populair bij het Nederlandse volk. De doelstelling van het kanaal van De Vrienden van Amstel LIVE is om beter vindbaar te worden op YouTube en daarnaast het vergroten van het bereik.

NPO 3FM

Strategie & Management

NPO 3FM wil een nieuwe doelgroep bereiken en aan zich binden door middel van YouTube en op die manier de relevantie binnen de doelgroep vergroten.
De concrete doelstelling was daarbij dat het kanaal zou groeien naar 60K abonnees. Daarnaast wilde NPO 3FM het interne team opleiden tot YouTube Channelmanagers.

TUINMANIEREN

Strategie & Management

Tuinmanieren is hét YouTube-kanaal als het gaat om tuinieren, planten, bloemen en meer. Jurgen Smit – ervaren hovenier, auteur en tuinmanieren – geeft antwoord op alle tuinvragen. De doelstelling voor Tuinmanieren was beter vindbaar worden in YouTube en bovenaan ranken met zoekwoorden rondom tuinieren. 

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?