Strategie & Optimalisatie.

GAMMA

Case study

2020

Klantprofiel

GAMMA is de nummer één doe-het-zelfmarkt van Nederland en België. Met 166 bouwmarkten in Nederland en 86 in België biedt de bouwmarkt voor iedereen die zijn huis en de ruimte eromheen wil onderhouden, verbouwen of mooier maken de juiste producten tegen een lage prijs. GAMMA is een franchiseformule en de eigenaar van de formule is Intergamma bv.

DOELSTELLING

De doelstelling van GAMMA was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren en om het organische bereik, inclusief de vindbaarheid van het kanaal, te verbeteren. Wanneer zoektermen rondom GAMMA, en rondom de nieuwe najaars-campagne met het thema ‘isolatie’, werden gebruikt in Google en YouTube moest het merk bovenaan ranken. De belangrijkste metrics daarvoor zijn organische views, kijktijd en rankings. Na de eerste isolatie-campagne hebben we onze werkzaamheden uitgebreid naar meerdere nieuwe campagnes waaronder: tuinklussen, verven in huis en het aanleggen van wanden en plafonds.

STRATEGIE

5PM analyseerde het gehele kanaal middels een YouTube Review op meer dan 100 punten. Hiermee identificeerden we de 25 video’s met de meeste potentie om hoger te ranken in de YouTube en Google zoekresultaten. Deze video’s, maar ook het kanaal en de playlists, werden waar mogelijk geoptimaliseerd op het gebied van YouTube SEO en design.

 

Daarnaast heeft 5PM een strategie ontwikkeld waarmee GAMMA de content rondom de thema’s “isoleren”, “tuinklussen”, “verven” en “wanden en plafonds” matcht aan de zoekintentie van de doelgroep en de kritische succesfactoren van het YouTube algoritme. Aan de hand van meerdere data gedreven content-onderzoeken hebben we GAMMA advies gegeven over welke how-to video’s omtrent de thema’s gemaakt moesten worden. Dit advies bevatte ook begeleiding bij productie en distributie van de content.

”Dankzij de strategie en expertise van 5PM hebben we het hele isolatie-domein op YouTube geclaimd. We zijn gegroeid in abonnees, views en kijktijd en zijn uitgegroeid tot hét YouTube-kanaal waar je met how-to videos alles kunt vinden over isoleren.”

Laurens Miedema

Manager Marketing en Communicatie, GAMMA

RESULTATEN

1. Binnen drie weken is de complete review van het kanaal, inclusief de optimalisatie van de bestaande content, uitgevoerd. Hierbij hebben we de 25 meest relevante video’s compleet geoptimaliseerd, zijn alle playlists van het kanaal conform de nieuwste branding van GAMMA en de laatste SEO-technieken van YouTube aangepast en is het kanaal voorzien van de juiste instellingen.

2. Binnen slechts één uur stonden alle nieuwe isolatie en tuinklus video’s op #1 bij de meest voorkomende en meest relevante zoekopdrachten voor GAMMA. Daarnaast ranken de video’s ook als een rijk resultaat op Google, waarbij GAMMA dus ‘positie zero’ claimt met YouTube-content en zodoende nog meer bereik genereert.

3. Organisch verkeer via Google Search is op het YouTube-kanaal gestegen met 84% in de periode oktober 2019 – augustus 2020 t.o.v. oktober 2018 -augustus 2019.

4. Organisch verkeer van YouTube Search is met 70% gestegen in de periode oktober 2019 – augustus 2020 t.o.v. oktober 2018 – augustus 2019.

5. Het aantal vertoningen via YouTube zoekopdrachten is gestegen met 120% in de periode oktober 2019 – augustus 2020 t.o.v. oktober 2018 – augustus 2019.

6. Het aantal vertoningen via YouTube suggesties is gestegen met 170% in de periode oktober 2019 – augustus 2020 t.o.v. oktober 2018 – augustus 2019.

%

Stijging in YouTube Search organisch verkeer

%

Stijging in Google Search organisch verkeer

%

Meer vertoningen via YouTube sugggesties

GAMMA CASE GRAFIEK

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen?

TOEKOMST

Wat in eerste instantie begon met het optimaliseren van het GAMMA-kanaal, is
uitgegroeid tot een structurele samenwerking tussen 5PM en GAMMA in
Nederland. We hebben inmiddels al meerdere onderzoeken gedaan naar
nieuwe thema’s die GAMMA in het voorjaar en tijdens de zomerperiode gaat
invullen met content.

MEER CASES

DE TELEGRAAF

Strategie & Management.

De Telegraaf is een van de grootste nieuwsbedrijven in Nederland en is een
dochteronderneming van Mediahuis, een publishing house met titels in België, Nederland & Ierland. Naast een dagelijkse nationale krant heeft De Telegraaf verschillende online publishing labels & fysieke magazines

FLEXA

Strategie, Optimalisatie & Academy

De doelstelling van Flexa was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren om
het organische bereik en vindbaarheid te verbeteren. Wanneer zoektermen
rondom Flexa werden gebruikt in Google en YouTube moest Flexa bovenaan ranken. De belangrijkste metrics zijn organische views, kijktijd en rankings.

NPO 3FM

Strategie & Optimalisatie

NPO 3FM wil een nieuwe doelgroep bereiken en aan zich binden door middel van YouTube en op die manier de relevantie binnen de doelgroep vergroten. De concrete doelstelling was daarbij dat het kanaal zou groeien naar 60K abonnees. Daarnaast wilde NPO 3FM het interne team opleiden tot YouTube Channelmanagers.

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?