Strategie & Management.

NPO 3FM

Case study

2020

Klantprofiel

 

NPO 3FM is een van de radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep. NPO 3FM staat voor nieuw talent, muziek en ontdekken. Het radiostation is al jaren aanwezig op YouTube en heeft meerdere kanalen onder haar naam. Op het hoofdkanaal stond een collectie van archief, live optredens en series.

DOELSTELLING

NPO 3FM wil een nieuwe doelgroep bereiken en aan zich binden door middel van YouTube en op die manier de relevantie binnen de doelgroep vergroten. De concrete doelstelling was daarbij dat het kanaal zou groeien naar 60K abonnees. Daarnaast wilde NPO 3FM het interne team opleiden tot YouTube Channelmanagers.

STRATEGIE

5PM heeft alle kanalen van NPO 3FM geanalyseerd en de keuze gemaakt om alleen verder te gaan met het NPO 3FM kanaal. Vervolgens is het gehele kanaal geoptimaliseerd en is er voor het maximale resultaat gekozen om het kanaal op te schonen. Zo stonden er 8000 video’s online en heeft 5PM dit teruggebracht naar 200 relevante en goed presterende video’s. Daarnaast heeft 5PM het kanaal richting gegeven en actief nieuwe content bedacht en gestuurd in de ontwikkeling hiervan.

”5PM heeft ons geholpen met het creëren van een heldere strategie op YouTube en heeft ervoor gezorgd dat er binnen het 3FM team kennis over YouTube is ontstaan. Redacteuren zijn opgeleid om de wereld van YouTube te begrijpen. Wij ervaren de samenwerking met 5PM als zeer prettig. De communicatie is duidelijk en verhelderend. 5PM is kritisch en zorgt er echt voor dat ons kanaal naar een hoger niveau wordt getild.”

Thera Visser

Online Coördinator , NPO 3FM

RESULTATEN

Nieuwe abonnees

Groei van +20% t.o.v. start nieuwe strategie

%

Groei aantal views

Ten opzichte van start nieuwe strategie.

%

Groei in Watchtime

Ten opzichte van start nieuwe strategie.

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen?

TOEKOMST

Wat begon als het creëren van consistentie en meer bereik, is uitgegroeid tot een samenwerking die nog veel verder gaat dan dat. Naast het Channelmanagement en het opleiden van het NPO 3FM-team, wordt 5PM ook meer meegenomen in het hele proces van content creatie. Zo geven we input gebaseerd op data over welke content interessant is voor het kanaal, analyseren we nieuwe content, geven we advies en helpen we bij het neerzetten van een efficiënt content productie proces.

MEER CASES

DE TELEGRAAF

Strategie & Management.

De Telegraaf is een van de grootste nieuwsbedrijven in Nederland en is een
dochteronderneming van Mediahuis, een publishing house met titels in België, Nederland & Ierland. Naast een dagelijkse nationale krant heeft De Telegraaf verschillende online publishing labels & fysieke magazines

FLEXA

Strategie, Optimalisatie & Academy

De doelstelling van Flexa was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren om
het organische bereik en vindbaarheid te verbeteren. Wanneer zoektermen
rondom Flexa werden gebruikt in Google en YouTube moest Flexa bovenaan ranken. De belangrijkste metrics zijn organische views, kijktijd en rankings.

GAMMA

Strategie & Optimalisatie

De doelstelling van GAMMA was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren en om het organische bereik, inclusief de vindbaarheid van het kanaal, te
verbeteren. Wanneer zoektermen rondom GAMMA, en rondom de nieuwe
najaarscampagne met het thema ‘isolatie’, werden gebruikt in Google en
YouTube moest het merk bovenaan ranken. De belangrijkste metrics daarvoor zijn organische views, kijktijd en rankings.

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?