Strategie & Management

TELEGRAAF

Case study

2020

Klantprofiel

De Telegraaf is een van de grootste nieuwsbedrijven in Nederland en is een dochteronderneming van Mediahuis, een publishing house met titels in België, Nederland & Ierland. Naast een dagelijkse nationale krant heeft De Telegraaf verschillende online publishing labels & fysieke magazines

DOELSTELLING

De Telegraaf stelde voorafgaand aan de opdracht drie duidelijke doelstellingen op.

 

1. De eerste doelstelling was om hét nummer één nieuwsmerk op YouTube voor millennials te worden. De belangrijkste metrics hiervoor waren abonnees, views per maand, kijktijd en natuurlijk; de leeftijd van de kijker van de video content.

 

2. De tweede doelstelling was om met het nieuwe (extra) bereik meer omzet te genereren.

 

3. De laatste doelstelling was om de nieuwe doelgroep (oftewel: het nieuwe bereik) te verleiden om naar het eigen platform van de Telegraaf gaan.

STRATEGIE

We zijn begonnen met het formuleren van een heldere strategie om een snelle groei op YouTube te genereren. Hierbij werd aandacht besteedt aan veel belangrijke onderwerpen, waaronder: een op maat gemaakte YouTube contentstrategie, technische optimalisatie om beter gevonden en aanbevolen te worden, het creëren van een uploadschema en een nieuwe vormgeving, waardoor het voor kijkers aantrekkelijker wordt om op een video te klikken. Vervolgens hebben we, samen met de nieuwsredactie van de Telegraaf, dit constant geanalyseerd, geoptimaliseerd en verbeterd aan de hand van analyses van de resultaten.

Z

Een op maat gemaakte YouTube content strategie

Z

Technische optimalisatie van het kanaal om beter gevonden en aanbevolen te worden

Z

Complete herinrichting van het kanaal.

“Dankzij de strategie en expertise van 5PM zijn we in korte tijd enorm gegroeid in abonnees, views en kijktijd en zijn we uitgegroeid tot het grootste Nederlandse nieuwsmerk op YouTube.”

Mandy van der Wal

Directeur Video & Platforms , Mediahuis Nederland

RESULTATEN

Na het implementeren van deze strategie begon het kanaal enorm hard te groeien. Ondanks dat er dagelijks “minder ” video content op het kanaal te vinden was zorgde dit er wel voor een verdriedubbeling van het bereik in de eerste twee maanden. Naar aanleiding van de eerste resultaten pasten we onze strategie nog licht aan om tot een nog beter resultaat te komen. Hiermee is de Telegraaf het grootste nieuwsmerk voor millennials op YouTube geworden.

%

Stijging in abonnees

Van 30.000 naar 300.000 binnen 1 jaar!

%

Stijging in views

Van 80 miljoen naar 250 miljoen binnen 1 jaar!

%

omzetverhoging uit Ads

Binnen 1 jaar

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen?

MEER CASES

FLEXA

Strategie, Optimalisatie & Academy.

De doelstelling van Flexa was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren om
het organische bereik en vindbaarheid te verbeteren. Wanneer zoektermen
rondom Flexa werden gebruikt in Google en YouTube moest Flexa bovenaan ranken. De belangrijkste metrics zijn organische views, kijktijd en rankings.

NPO 3FM

Strategie & Management

NPO 3FM wil een nieuwe doelgroep bereiken en aan zich binden door middel van YouTube en op die manier de relevantie binnen de doelgroep vergroten. De concrete doelstelling was daarbij dat het kanaal zou groeien naar 60K abonnees. Daarnaast wilde NPO 3FM het interne team opleiden tot YouTube Channelmanagers.

GAMMA

Strategie & Optimalisatie

De doelstelling van GAMMA was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren en om het organische bereik, inclusief de vindbaarheid van het kanaal, te
verbeteren. Wanneer zoektermen rondom GAMMA, en rondom de nieuwe
najaarscampagne met het thema ‘isolatie’, werden gebruikt in Google en
YouTube moest het merk bovenaan ranken. De belangrijkste metrics daarvoor zijn organische views, kijktijd en rankings.

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?