Strategie & Management

Tuinmanieren

Case study

2020

Klantprofiel

Tuinmanieren is hét YouTube-kanaal als het gaat om tuinieren, planten, bloemen en meer. Jurgen Smit – ervaren hovenier en auteur – geeft antwoord op alle tuinvragen. Hij vertelt alles over een wintertuin, hij helpt bij snoeien en vertelt precies wat je moet doen in je tuin in elke maand van het jaar!

DOELSTELLING

De doelstelling van Tuinmanieren was om beter vindbaar te worden en vaker in suggested video’s terecht te komen. Als er zoekwoorden rondom tuinieren gebruikt worden, dan moet Tuinmanieren bovenaan ranken in YouTube.

STRATEGIE

5PM heeft het hele kanaal middels een YouTube review op meer dan 100 punten geanalyseerd. Door deze review hebben we de 50 video’s met de meeste potentie om hoger te ranken in YouTube weten te identificeren. Deze 50 video’s, maar ook het kanaal, de playlist en de gehele vormgeving (banner, eindkaarten en thumbnails) zijn geoptimaliseerd op het gebied van SEO.

“Ons Youtube kanaal ‘Tuinmanieren’ deed het heel leuk, hoor. Maar na de doeltreffende ingrepen van 5PM werd het ineens serieuze business. Oja.. en ze bieden persoonlijke super-service. Daar kan menig bedrijf iets van leren.”

Caroline Meyer

Tuinmanieren

RESULTATEN NA OPTIMALISATIE

%

Stijging in abonnees

%

Stijging in views

%

Stijging in suggested video's

%

Stijging in watch time

%

Stijging in YouTube Search

TOEKOMST

Wat begon met alleen het optimaliseren van het YouTube-kanaal, is uitgegroeid tot een samenwerking die verder gaat dan dat. We blijven Tuinmanieren adviseren, en daarnaast hebben we ook het hele YouTube design voor Tuinmanieren ontwikkeld en zijn we gericht bezig om de omzet uit YouTube in hun webshop te verhogen. Dit doen we o.a. door middel van de inzet van YouTube advertising

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen?

MEER CASES

VRIENDEN VAN AMSTEL LIVE

Optimalisatie

De Vrienden van Amstel LIVE! is het evenement van Amstel bier. Al jaren is het evenement erg populair bij het Nederlandse volk. De doelstelling van het kanaal van De Vrienden van Amstel LIVE is om beter vindbaar te worden op YouTube en daarnaast het vergroten van het bereik.

DE TELEGRAAF

Strategie & Management

De Telegraaf is een van de grootste nieuwsbedrijven in Nederland en is eendochteronderneming van Mediahuis, een publishing house met titels in België, Nederland & Ierland. Naast een dagelijkse nationale krant heeft De Telegraaf verschillende online publishing labels & fysieke magazines.

GAMMA

Strategie & Optimalisatie

De doelstelling van GAMMA was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren en om het organische bereik, inclusief de vindbaarheid van het kanaal, te verbeteren. Wanneer zoektermen rondom GAMMA, en rondom de nieuwe
najaarscampagne met het thema ‘isolatie’, werden gebruikt in Google en YouTube moest het merk bovenaan ranken. De belangrijkste metrics daarvoor zijn organische views, kijktijd en rankings.

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?