Optimalisatie

VRIENDEN VAN AMSTEL LIVE

Case study

2020

Klantprofiel

 

De Vrienden van Amstel LIVE! is het evenement van Amstel bier. Al jaren is het evenement erg populair bij het Nederlandse volk. In Rotterdam Ahoy zorgen de beste Nederlandse artiesten opnieuw voor een wervelende show met kroegbazen als Nick & Simon, Thomas Acda, Chef’Special, BLØF, Snelle, Krezip en meer!  

DOELSTELLING

De doelstelling van het kanaal van De Vrienden van Amstel LIVE was om beter vindbaar te worden op YouTube en om het bereik te vergroten. Daarnaast was het doel om het interne team op te leiden tot channelmanagers van het kanaal.

STRATEGIE

5PM heeft het hele kanaal middels een YouTube review op meer dan 100 punten geanalyseerd. Door deze review hebben we de 50 video’s met de meeste potentie om hoger te ranken in YouTube weten te identificeren. Deze 50 video’s, maar ook het kanaal, de playlist en de gehele vormgeving zijn geoptimaliseerd op het gebied van SEO. Daarnaast heeft 5PM trainingen gegeven op basis van optimalisatie en content aan het interne team. Ook gaf 5PM het team maandelijks updates over de voortgang van het kanaal met bijpassend advies.

RESULTATEN

  • Na optimalisatie, training en advies

    Periode (jan 2019 v.s. jan 2020 – tijd van het evenement)

%

Stijging in views

%

Groei in watch time

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen?

MEER CASES

TUINMANIEREN

Strategie & Management

Tuinmanieren is hét YouTube-kanaal als het gaat om tuinieren, planten, bloemen en meer. Jurgen Smit – ervaren hovenier, auteur en tuinmanieren – geeft antwoord op alle tuinvragen. De doelstelling voor Tuinmanieren was beter vindbaar worden in YouTube en bovenaan ranken met zoekwoorden rondom tuinieren. 

GAMMA

Strategie & Optimalisatie

De doelstelling van GAMMA was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren en om het organische bereik, inclusief de vindbaarheid van het kanaal, te verbeteren. Wanneer zoektermen rondom GAMMA, en rondom de nieuwe
najaarscampagne met het thema ‘isolatie’, werden gebruikt in Google en YouTube moest het merk bovenaan ranken. De belangrijkste metrics daarvoor zijn organische views, kijktijd en rankings.

FLEXA

Strategie & Optimalisatie & Academy

De doelstelling van Flexa was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren om
het organische bereik en vindbaarheid te verbeteren. Wanneer zoektermen
rondom Flexa werden gebruikt in Google en YouTube moest Flexa bovenaan ranken. De belangrijkste metrics zijn organische views, kijktijd en rankings.

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?