Team 5PM

youTube distributiestrategie

Distributie is key

Om jouw video’s bij de juiste kijker te krijgen, is het belangrijk dat er een distributiestrategie wordt ontwikkeld. Voorafgaand aan de verspreiding van je video’s binnen en buiten YouTube. Met die strategie wil je voorkomen dat jouw video’s slechts 1.000 views per video genereren, want dat is zonde van de tijd en energie.  

Organisch en betaald

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw video’s kunt verspreiden. Organisch en betaald. Zo kun je adverteren via YouTube, worden video’s embed op externe websites, zet je andere kanalen (zoals Facebook, Twitter en Instagram) in om je video te delen, maar je kunt je video ook zo optimaliseren dat hij bovenaan rankt in YouTube en Google Search.

Data & Insights

91% van alle video’s op YouTube haalt niet meer dan 1.000 views. Daar wil jij niet bij horen. Met onze kennis ontwikkelen we in samenwerking met jou een slimme distributiestrategie, zodat we ervoor zorgen dat jouw video’s wél gezien worden. We vertellen je aan de hand van data & insights precies hoe jij jouw video’s beter organisch en betaald het beste kan distribueren en helpen je bij de uitvoer hiervan.

Meer halen uit YouTube? Neem contact op!

ZIJ GINGEN JOU VOOR

TUINMANIEREN

Optimalisatie & Management.

Tuinmanieren is hét YouTube-kanaal als het gaat om tuinieren, planten, bloemen en meer. Jurgen Smit – ervaren hovenier, auteur en tuinmanieren – geeft antwoord op alle tuinvragen. De doelstelling voor Tuinmanieren was beter vindbaar worden in YouTube en bovenaan ranken met zoekwoorden rondom tuinieren. 

NPO 3FM

Strategie & Management

NPO 3FM wil een nieuwe doelgroep bereiken en aan zich binden door middel
van YouTube en op die manier de relevantie binnen de doelgroep vergroten.
De concrete doelstelling was daarbij dat het kanaal zou groeien naar 60K
abonnees. Daarnaast wilde NPO 3FM het interne team opleiden tot YouTube
Channelmanagers.

FLEXA

Strategie & Optimalisatie & Academy

De doelstelling van Flexa was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren om
het organische bereik en vindbaarheid te verbeteren. Wanneer zoektermen
rondom Flexa werden gebruikt in Google en YouTube moest Flexa bovenaan ranken. De belangrijkste metrics zijn organische views, kijktijd en rankings.

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?