Team 5PM

Het 5pm netwerk

Nieuwe inzichten door middel van een eigen dashboard

Wanneer je als merk met YouTube bezig bent is het belangrijk om duidelijke inzichten te krijgen in de resultaten. Wij geven onze netwerkpartners daarom toegang tot een online dashboard dat inzage biedt in de prestaties van jouw kanaal en content. Zo zie je in één oogopslag hoe jouw kanaal groeit, zie je hoe de verschillende typen content presteren en weet je via welke bronnen kijkers bij jouw video’s terecht komen. Het dashboard is voorzien van unieke functies die snel meer inzicht verschaffen dan de standaard metrics van YouTube Analytics. Indien een netwerkpartner meerdere kanalen aansluit bieden wij ook een multi-channel dashboard dat geaggregeerd inzage geeft in de prestaties van alle kanalen.

Voorkom problemen en haal het optimale rendement uit YouTube

De richtlijnen van YouTube worden steeds strikter. De reden hiervan is dat het platform geschikt wil blijven voor al haar kijkers (dus ook kinderen), maar tegelijkertijd ook voor haar adverteerders. Doordat overtredingen steeds zwaarder bestraft worden is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste richtlijnen rondom copyright en community guidelines.

 

Bij 5PM houden wij deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zo zorgen we ervoor dat de kanalen van onze klanten gezond blijven en optimaal renderen. Onderdeel hiervan is dat wij ondersteunen bij copyright problemen zoals claims en strikes. Zo voorkomen wij dat YouTube maatregelen treft tegen kanalen met terugkerende problemen. Daarnaast optimaliseren wij de advertentie-instellingen en helpen wij bij het voorkomen van ‘demonetized video’s’. Dit zijn video’s waarvan het algoritme van YouTube denkt dat ze niet geschikt zijn voor adverteerders.

Bescherm jouw content door middel van content ID

Met de huidige technologie is het erg makkelijk om content van anderen te gebruiken zonder hiervoor toestemming te vragen aan de rechtmatige eigenaar. Wij zien dan ook een enorme toename aan ‘illegale’ uploads op YouTube.

 

Door deze toename wordt het steeds lastiger om hier als kanaal tegen op te treden. Om die reden heeft het 5PM Netwerk toegang tot het Content ID systeem van YouTube. Dit is de copyright scan van YouTube waarmee we alle re-uploads kunnen opsporen en direct actie kunnen ondernemen. Op deze manier beschermen wij jouw content op YouTube voor volledige controle, verhoging van advertentie-inkomsten en afhandeling van claims.

Bepaal waar jouw content te zien is en voorkom onnodige concurrentie

YouTube geeft kanalen standaard 3 policies die toegepast kunnen worden op hun video’s, namelijk:

  • Monetize in all countries
  • Block in all countries
  • Track in all countries

Soms zijn deze standaardregels echter niet toereikend. Bijvoorbeeld wanneer de rechten voor de content niet wereldwijd zijn afgekocht of wanneer er aparte kanalen voor verschillende lokale markten zijn.

5PM heeft daarom de mogelijkheid om custom policies aan te maken zodat een video alleen zichtbaar is waar jij dat wilt. Dit voorkomt copyright problemen en biedt de mogelijkheid om content specifiek voor een lokale markt te creëren.

Hogere CMP’s dankzij ons YouTube Cross-Sell Partnership

Het 5PM Netwerk is als een van de weinige in Nederland een YouTube Cross-Sell Partner. Dit betekent dat wij het recht hebben om advertenties te verkopen voor de kanalen in het 5PM netwerk. Dit resulteert door de hoge CPM’s in verhoogde advertentie-inkomsten voor onze partners. Ook biedt dit unieke advertentiemogelijkheden voor merken die geen advertentie-inkomsten genereren. Voor deze merken is het namelijk wél mogelijk om een eigen video advertentie te vertonen voor hun eigen video’s tegen een gereduceerd tarief. 

Meer halen uit YouTube? Neem contact op!

ZIJ GINGEN JOU VOOR

VRIENDEN VAN AMSTEL LIVE

Optimalisatie

De Vrienden van Amstel LIVE! is het evenement van Amstel bier. Al jaren is het evenement erg populair bij het Nederlandse volk. De doelstelling van het kanaal van De Vrienden van Amstel LIVE is om beter vindbaar te worden op YouTube en daarnaast het vergroten van het bereik.

DE TELEGRAAF

Strategie & Management

De Telegraaf is een van de grootste nieuwsbedrijven in Nederland en is een
dochteronderneming van Mediahuis, een publishing house met titels in België,
Nederland & Ierland. Naast een dagelijkse nationale krant heeft De Telegraaf
verschillende online publishing labels & fysieke magazines

TUINMANIEREN

Optimalisatie & Management

Tuinmanieren is hét YouTube-kanaal als het gaat om tuinieren, planten, bloemen en meer. Jurgen Smit – ervaren hovenier, auteur en tuinmanieren – geeft antwoord op alle tuinvragen. De doelstelling voor Tuinmanieren was beter vindbaar worden in YouTube en bovenaan ranken met zoekwoorden rondom tuinieren. 

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?