5PM

youtube ADVERTISING

Slim en effectief adverteren op YouTube

Waar de meeste merken YouTube nog steeds zien als platform om additioneel bereik te kunnen realiseren, is YouTube zelf en daarmee ook de mogelijkheden de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. YouTube is namelijk niet langer het platform om simpelweg je TV-Commercial door te plaatsen, maar kan een significante rol spelen in het behalen van marketingdoelstellingen in de boven- en onderkant van de funnel. Door onze ervaring en focus op video advertising op YouTube zijn wij altijd op de hoogte van de recente ontwikkelingen en best practices. Wij helpen je met het kiezen van de juiste content om er zeker van te zijn dat jouw doelen op YouTube worden behaald!

Advertentieomzet verhogen op YouTube

Wil jij als publisher je advertentieomzet verhogen? Sluit je YouTube kanaal dan aan bij het Premium Netwerk van 5PM. Wij zorgen voor hogere CPM’s en meer advertenties op jouw kanaal! Ook geeft de toegang tot ons Premium Netwerk de mogelijkheid om je eigen campagnes te verkopen aan potentiële klanten. Samen zorgen wij voor meer advertentie-inkomsten zodat jij je als publisher meer kunt focussen op de creatie en distributie van de content.

 

Inspireer en bouw aan lange-termijn relaties

Anders dan bijvoorbeeld Facebook, is YouTube niet alleen een entertainmentplatform maar ook een educatieplatform. De grootste reden om YouTube te gebruiken is om iets te leren, wat betekent dat ze open staan voor inspiratie. Dit biedt grote mogelijkheden voor merken om hier met gerichte advertenties gebruik van te maken. Nadat het eerste contact met de doelgroep is geweest, is het van essentieel belang dat eerste contact op te volgen met (nog) een relevant contactmoment om zo verder bouwen aan de relatie en top of mind te blijven. Samen creëren wij merkpreferentie voor jouw merk zodat jij het op korte en lange termijn wint van de concurrentie.

Genereer conversies en leads

Meer dan de helft van de mensen raadpleegt YouTube voordat ze een aankoop doen wat aangeeft dat YouTube ook dicht tegen de aankoopfase een rol kan spelen. Door middel van slimme targeting, waarbij we inspelen op de unieke mogelijkheid om gebruik te maken van het zoekgedrag op Google en YouTube, kun jij als merk zijnde dicht tegen het aankoopmoment zitten. Of je nu op zoek bent naar relevant bereik, websiteverkeer, leads of sales: het is mogelijk met YouTube advertising.

Uitbesteden of zelf leren

Wij helpen onze klanten van A tot Z om succes te halen met YouTube advertising. Van het opzetten tot optimaliseren en rapporteren. Daarnaast bieden we ook YouTube advertising trainingen aan in onze YouTube Academy. Zo leer je zelf precies wat je moet doen om slim en succesvol te adverteren op YouTube en geven we vele tips en support na de tijd. Interesse in een training? Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.

Bereik jouw doelgroep

Bijna driekwart van de Nederlandse bevolking wordt maandelijks bereikt op YouTube. De kans is dus groot dat ook jouw doelgroep zich bevindt op het grootste videoplatform ter wereld. Wij helpen je om in contact te komen met precies de juiste doelgroep. YouTube biedt een breed scala aan mogelijkheden om deze eerste stap richting een langdurige relatie te zetten.

Meer halen uit YouTube? Neem contact op!

ZIJ GINGEN JOU VOOR

DE TELEGRAAF

Strategie & Management

De Telegraaf is een van de grootste nieuwsbedrijven in Nederland en is een
dochteronderneming van Mediahuis, een publishing house met titels in België,
Nederland & Ierland. Naast een dagelijkse nationale krant heeft De Telegraaf
verschillende online publishing labels & fysieke magazines

NPO 3FM

Strategie & Management

NPO 3FM wil een nieuwe doelgroep bereiken en aan zich binden door middel
van YouTube en op die manier de relevantie binnen de doelgroep vergroten.
De concrete doelstelling was daarbij dat het kanaal zou groeien naar 60K
abonnees. Daarnaast wilde NPO 3FM het interne team opleiden tot YouTube
Channelmanagers.

GAMMA

Strategie & Optimalisatie

De doelstelling van GAMMA was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren en
om het organische bereik, inclusief de vindbaarheid van het kanaal, te
verbeteren. Wanneer zoektermen rondom GAMMA, en rondom de nieuwe
najaarscampagne met het thema ‘isolatie’, werden gebruikt in Google en
YouTube moest het merk bovenaan ranken. De belangrijkste metrics daarvoor
zijn organische views, kijktijd en rankings.

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?