Team 5PM

Youtube Contentstrategie

YouTube content werkt anders dan televisie content

Content voor YouTube is heel anders dan content voor televisie. Met content op televisie werk je in een aflevering naar hét moment of onderwerp toe.
Op YouTube geef je juist meteen alles weg. Waarom? Omdat kijkers anders niet genoodzaakt zijn om te blijven hangen. En dat is balen, want een view op YouTube telt pas na 30 seconden.

Belangrijkste metrics op YouTube

Daarnaast geldt: watch time op YouTube is key. Dit betekent dus dat lange content op je kanaal belangrijk is. Geen content waar je even voorbij scrollt zoals je op Facebook, Twitter of Instagram doet. YouTube wil dat haar gebruikers zo lang mogelijk op het platform blijven, en jij als merk of publisher moet ervoor zorgen dat dat gebeurt!

Content bepalen

Hoe? Door de perfecte content voor de kijker te maken: op inhoud én lengte. Met onze kennis zorgen wij ervoor dat jouw video’s meer views pakken, maar daarnaast ook vaker worden aanbevolen en hoger ranken in YouTube én Google. In samenwerking met het merk of de uitgever, bepalen wij de nieuwe contentstrategie voor jouw kanaal.

Video topics gebaseerd op data

We gaan voor één keer niet voor ons onderbuikgevoel of persoonlijke voorkeuren, maar laten ons leiden door data & insights. Met onze dienst Data Driven Content Creation geven wij aan de hand van een grondig onderzoek concrete aanbevelingen voor welke videocontent de grootste kans heeft om views en kijktijd te genereren.

Meer halen uit YouTube? Neem contact op!

ZIJ GINGEN JOU VOOR

FLEXA

Strategie & Optimalisatie & Academy

De doelstelling van Flexa was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren om het organische bereik en vindbaarheid te verbeteren. Wanneer zoektermen rondom Flexa werden gebruikt in Google en YouTube moest Flexa bovenaan ranken. De belangrijkste metrics zijn organische views, kijktijd en rankings.

NPO 3FM

Strategie & Management

NPO 3FM wil een nieuwe doelgroep bereiken en aan zich binden door middel van YouTube en op die manier de relevantie binnen de doelgroep vergroten. De concrete doelstelling was daarbij dat het kanaal zou groeien naar 60K abonnees. Daarnaast wilde NPO 3FM het interne team opleiden tot YouTube Channelmanagers.

GAMMA

Strategie & Optimalisatie

De doelstelling van GAMMA was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren en om het organische bereik, inclusief de vindbaarheid van het kanaal, te
verbeteren. Wanneer zoektermen rondom GAMMA, en rondom de nieuwe
najaarscampagne met het thema ‘isolatie’, werden gebruikt in Google en YouTube moest het merk bovenaan ranken. De belangrijkste metrics daarvoor zijn organische views, kijktijd en rankings.

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?