Team 5PM

YOUTUBE STRATEGIE

Data-Driven YouTube Strategie voor merken en uitgevers

We helpen met een content, distributie en conversiestrategie onze klanten aan succes op YouTube. Meer views, meer kijktijd, meer klanten. Door de combinatie van onze jarenlange ervaring, het gebruik van data, onderzoek en experimenten weten wij precies wat werkt op YouTube. Dat vertalen we door naar een heldere strategie die leidt tot meer resultaat.

Full Funnel YouTube Strategie

Door onze jarenlange ervaring, gecombineerd met onderzoek, data  en inzichten, weten wij precies wat werkt op YouTube. Met deze kennis helpen wij onze klanten aan succes op YouTube. In iedere fase van de funnel. Waar YouTube voorheen vooral werd ingezet voor het genereren van awareness en bereik, helpen wij onze klanten ook met het genereren van meer engagement, leads en conversies en het verhogen van de klanttevredenheid.

YouTube Contentstrategie

Wij zorgen er voor dat jouw video’s vaker worden aanbevolen en hoger ranken in YouTube én Google. Gezamenlijk bepalen we de ideale contentstrategie voor jouw kanaal. Met onze dienst Data-Driven Content Creation geven wij aan de hand van een grondig onderzoek concrete aanbevelingen welke videocontent de grootste kans heeft om views en kijktijd te scoren. Laat je niet leiden door onderbuikgevoel en persoonijke voorkeuren maar door data en insights als je content gaat creëren.

YouTube Distributiestrategie

91% van alle video’s op YouTube haalt niet meer dan 1.000 views. Met een slimme YouTube distributiestrategie zorgen wij er voor dat jouw video’s daar niet bij horen. Wij vertellen je aan de hand van data en insights precies hoe jij jouw video’s beter organisch en betaald het beste kan distribueren en helpen bij de uitvoer.

YouTube Conversiestrategie

Door een ijzersterke conversiestrategie, gebaseerd op een combinatie van organische groei en slimme YouTube advertising, zorgen we voor meer verkeer, conversies of advertentieomzet voor uitgevers. Naast hogere opbrengsten kan de inzet van YouTube ook leiden tot forse kostenbesparingen op het gebied van klantenservice en webcare.

Meer halen uit YouTube? Neem contact op!

ZIJ GINGEN JOU VOOR

TUINMANIEREN

Optimalisatie & Management

Tuinmanieren is hét YouTube-kanaal als het gaat om tuinieren, planten, bloemen en meer. Jurgen Smit – ervaren hovenier, auteur en tuinmanieren – geeft antwoord op alle tuinvragen. De doelstelling voor Tuinmanieren was beter vindbaar worden in YouTube en bovenaan ranken met zoekwoorden rondom tuinieren. 

GAMMA

Strategie & Optimalisatie

De doelstelling van GAMMA was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren en om het organische bereik, inclusief de vindbaarheid van het kanaal, te
verbeteren. Wanneer zoektermen rondom GAMMA, en rondom de nieuwe
najaarscampagne met het thema ‘isolatie’, werden gebruikt in Google en
YouTube moest het merk bovenaan ranken. De belangrijkste metrics daarvoor zijn organische views, kijktijd en rankings.

FLEXA

Strategie & Optimalisatie & Academy

De doelstelling van Flexa was om haar YouTube-kanaal te optimaliseren om
het organische bereik en vindbaarheid te verbeteren. Wanneer zoektermen
rondom Flexa werden gebruikt in Google en YouTube moest Flexa bovenaan ranken. De belangrijkste metrics zijn organische views, kijktijd en rankings.

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?