Dit zijn de best presterende omroepen van 2020

door | dec 15, 2020 | Blogs, Leaderboard

Deze keer vroegen wij ons als 5PM af wat de best presterende Nederlandse omroepen zijn op YouTube van 2020. Daarom hebben wij voor jou een uniek overzicht van de best presterende omroepen op YouTube in het afgelopen jaar samengesteld. Welke omroepen wisten de kijker écht te pakken met hun content op YouTube? Bekijk het nu in ons leaderboard en check de key findings!

Key findings

#1 PowNed is de nummer één op de lijst met maar liefst 65.3M views. De video’s die zijn gemaakt rondom de ruzie van Johan en Wilfred Genee staan aan de top en blijken dus zeer populair bij de kijkers. Zo heeft de nummer één video zelfs binnen drie dagen meer dan één miljoen views behaald.

#2 AVROTROS claimt de tweede plek. Veruit de beste video’s zijn afkomstig van de serie Beste Zangers. De serie heeft in de desbetreffende periode maar liefst ruim 35 miljoen views in totaal binnengesleept. De video van Miss Montreal, ‘Door De Wind’ wist met 4,8 miljoen views van alle video’s over alle omroepen veruit de meeste views te behalen. 

#3 NTR behaalde de vijfde plek in de lijst en dat hebben ze vrijwel geheel te danken aan de succesvolle serie ‘Danny Op Straat’. Met het hoogst aantal views per video van maar liefst 472.000 views, kan hen een heel sterk gemiddelde toe worden geschreven. Zo tikte de video over Drillrap de twee miljoen views aan!

Dit betreft enkel de views op de video’s die in de geselecteerde periode zijn geupload. Het totaal aantal views van kanalen ligt dus hoger maar dit verschil wordt veroorzaakt door views op oudere video’s.

Top Omroepen Nederland

Luuk de Haardt

Marketing manager

Bekijk het profiel van Luuk op LinkedIn.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

Meer weten over de laatste trends op YouTube?