Dit zijn de populairste radiozenders op YouTube

door | nov 10, 2020 | Blogs, Leaderboard

YouTube is na Google de populairste site van Nederland. Maandelijks bereikt het videoplatform meer dan driekwart van alle Nederlanders (bron: Vinex/NOBO). Maar welke YouTube-kanalen weten in Nederland ├ęcht te boeien en zo miljoenen views te pakken? Deze keer vroegen wij ons als 5PM af wat nu de Eredivisie ranglijst zou zijn op basis van views op YouTube. Daarom bieden wij een uniek overzicht van de Eredivisie ranglijst op YouTube in het afgelopen jaar. Welke clubs wisten de kijker ├ęcht te pakken met hun content op YouTube? Bekijk het nu in ons leaderboard en check de key findings!

Key Findings

#1 Radio 538, SLAM! en FunX hebben allemaal twee kanalen in de Top 6.

#2 538 is de grootste dankzij de video van Davina Michelle & Snelle met hun vertolking van ’17 miljoen mensen’. Deze video alleen is al meer dan 8 miljoen keer bekeken.

#3 SLAM! scoort niet alleen heel views maar ook heel veel interactie. Ze weten de meeste interactie te genereren met engagement rates van 2% en 3% op hun kanalen.

#4 Radio 2 en Radio 10 doen het in de ether (10%+ marktaandeel) een stuk beter dan op YouTube.

#5 3FM doet het opvallend goed. Na de al eerder genoemde Top 3 en QMusic zijn ze nummer 5.

#6 De views van NPO Radio 1 komen grotendeels door de gesproken columns van Marcel van Roosmalen.

Dit betreft enkel de views op de video’s die in de geselecteerde periode zijn geupload. Het totaal aantal views van kanalen ligt dus hoger maar dit verschil wordt veroorzaakt door views op oudere video’s.

 

Populairste Radiozenders YouTube

Luuk de Haardt

Marketing manager

Bekijk het profiel van Luuk op LinkedIn.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

Meer weten over de laatste trends op YouTube?