Leaderboard YouTube Nederland – augustus

door | sep 29, 2020 | Leaderboard

YouTube is na Google de populairste site van Nederland. Maandelijks bereikt het videoplatform meer dan driekwart van alle Nederlanders (bron: Vinex/NOBO). Maar welke YouTube-kanalen weten in Nederland écht te boeien en zo miljoenen views te pakken? Waar kijken we massaal naar? Een duidelijk overzicht van de populairste Nederlandse kanalen en video’s ontbrak tot nu. Daar brengen we vanaf nu verandering in met een maandelijks overzicht van de populairste kanalen en video’s. Hierbij de eerste editie met de cijfers en ranglijsten van augustus 2020.

De top 25 YouTube-kanalen van augustus

Als we kijken naar het totaal aantal views van augustus is het NOS Jeugdjournaal de winnaar. Zij genereerden in augustus 43,9 miljoen views. Op de tweede plaats is Sluipschutters BNNVARA geëindigd met 31,3 miljoen views, gevolgd door EnzoKnol die 30,8 miljoen genereerde. TopNotch en Disney Channel NL complementeren vervolgens de top 5. Opmerkelijk is dat er veel kanalen in de top 25 staan die kids-content genereren.

De top 10 video’s van augustus

Naast de top 25 YouTube-kanalen is het ook interessant om te kijken naar welke video’s precies het best presteerde afgelopen maand. Ik neem je daarom mee door de top 10 video’s van augustus. In dit overzicht hebben we muziekvideo’s en advertenties eruit gefilterd.

1. Bibi

 

2. Peppa Pig Nederlands

 

3. Bibi

 

4. Omroep PowNed

 

5. Ziggo Sport

 

6. De Telegraaf

 

7. Dylanhaegens

 

8. StukTV

 

9. Bing Nederlands

 

10. NOS Jeugdjournaal

Hoe zijn deze overzichten samengesteld?

Deze overzichten zijn gerangschikt op basis van het aantal views die de YouTube-kanalen en -video’s genereerden in de periode van 1 augustus tot en met 31 augustus 2020. Het overzicht betreft enkel Nederlandse kanalen en Nederlandse creators.

 

Wil je dit overzicht van top YouTube-kanalen in Nederland maandelijks ontvangen?

Schrijf je dan nu hieronder in voor onze nieuwsbrief!

 

Luuk de Haardt

Marketing manager

Bekijk het profiel van Luuk op LinkedIn.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

Meer weten over de laatste trends op YouTube?