YouTube Marketing & Advertising Consultant

Ben jij een echte YouTube expert of wil je dit worden? Duik jij met gemak in de analytics en kom je vanuit de data met concrete oplossingen? Help je mee om de videocontent van onze klanten beter organisch vindbaar te maken (YouTube SEO) maar ook slim betaald te promoten (video advertising) en weet jij aan de hand van een sterk content- en distributieplan groei te realiseren? Wil je daarnaast werken voor een piepjong maar snelgroeiend bureau in Amsterdam? Ja? Check!

Dit zijn wij

Wij zijn 5PM en helpen (brand)publishers om meer bereik, meer advertentieomzet en impact te realiseren. Wij zijn net begonnen maar werken al voor publishers zoals De Telegraaf, Ziggo Sport, LINDA. en merken als de Bijenkorf en Voedingscentrum. We groeien snel en zijn dus op zoek naar leuke en goede mensen.

Dit zoeken wij

Als YouTube marketing & advertising consultant ben je verantwoordelijk voor de YouTube en social videostrategie van onze klanten. Dit betekent concreet dat je ze adviseert hoe ze meer bereik, advertentieomzet en conversies kunnen realiseren. Aan de hand van jouw analyse en gesprekken met de klant bepaal je de doelstellingen en ontwikkel je een sterk content en (paid) distributieplan en je helpt vervolgens mee om deze te realiseren. Daarnaast ben blijf je op de hoogte van wat er trending is in het YouTube en social medialandschap en pas je dat waar nodig gelijk toe. Zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het algoritme? Hoe gaat de uitrol van Facebook Watch & IGTV? Zie je nieuwe trends uit het buitenland? En hoe zouden we die kunnen toepassen op onze klanten? Ook houdt het werk in dat je weet hoe je effectief kan adverteren op YouTube, Facebook & Instagram.

Wat hebben we nodig?

Om bovenstaande te kunnen, moet je van aanpakken weten en ervaring hebben met YouTube en/of social media marketing (en dan bedoelen we niet dat je veel YouTube hebt gekeken in je leven). Dit betekent dat je weet wat goede content is, wat keywords zijn en dat je het verschil weet tussen een titel en een thumb. Dat je weet hoe je een social campagne moet opzetten en optimaliseren. En dat Analytics niet die nieuwe hippe techno dj is. Oftewel je hebt kennis van zaken en je weet hoe je aan de hand van data een effectieve YouTube en social videostrategie en campagnes ontwikkelt en uitrolt. Idealiter heb je ook ervaring met Google Ads (AdWords en/of Doubleclick) & Facebook advertising. Deze functie is uitermate geschikt voor een SEA of Social/Online Advertising consultant die een volgende stap in zijn of haar carrière wil maken.

Daarnaast

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO studie.
 • Je bent ondernemend, neemt graag initiatief en durft te vragen.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je woont in de buurt (ons kantoor zit in Amsterdam).
 • Je bent fulltime beschikbaar.
 • Je hebt er heel veel zin in!

Wat wij bieden

 • Een spannende rit in een startup achtbaan.
 • De kans om te doen waar je goed in bent en wilt worden.
 • Werken voor de top publishers en brands in Nederland en daarbuiten.
 • Grote vrijheid om te bepalen waar en wanneer jij jouw werk uitvoert.
 • Een goede beloning, voor uitmuntend werk. Logisch!
 • Voorwaarden die passen in de huidige tijdsgeest en bij de 5PM cultuur.
 • Een Swapfiets om mee naar kantoor te fietsen. Of naar de kroeg ;)
 • Onbeperkte vakantiedagen. Want wij geloven dat jij die verantwoordelijkheid aankan.
 • Een dikke laptop.
 • En natuurlijk hele toffe collega’s!
Interesse? Stuur je C.V. naar info@team5pm.com en we maken graag kennis!

Mocht je niet volledig aan het profiel hierboven voldoen maar denk je hier wel snel naar toe te kunnen groeien? We zoeken naast medior ook junior YouTube marketing & advertising consultants, dus schroom niet om te reageren en overtuig ons dat jij de aankomende YouTube expert van Nederland gaat worden.

Get in touch

Stuur een bericht voor meer informatie. Of kom langs voor een heerlijk kopje koffie of een ijskoud biertje.
Uw bericht is succesvol verzonden!Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.
Versturen