Advertising

Performance

Van video naar resultaat

De afgelopen jaren heeft YouTube zich vooral bewezen als platform voor upper funnel videocampagnes, maar tegenwoordig is YouTube hard op weg haar sporen te verdienen op het gebied van lower-funnel marketingactiviteiten. Google breidt continu haar performance-based advertentiemogelijkheden uit en bij Team5pm ontwikkelen wij mee. YouTube wordt bezocht om bestaande passies te voeden of nieuwe te vinden waarmee het een belangrijke en bepalende rol speelt in het aankoopproces. Door deze verkennende mindset geeft ruim 90% van de consumenten aan, een merk of product via YouTube te hebben ontdekt. Maar de mogelijkheden van YouTube advertising stoppen niet bij het genereren van brand awareness. Ook biedt YouTube meer direct effect, of je nu op zoek bent leads, conversies of sales.

LEADS

Overtuig jouw doelgroep in contact te treden en dat zónder het platform te moeten verlaten. Team5pm helpt jou met het genereren van leads zodat deze vervolgens zelf opgevangen kunnen worden. Denk aan het binnenhalen van e-mailadressen voor het versturen van nieuwsbrieven, het vergaren van telefoonnummers voor de webcare afdeling of het versturen van flyers naar specifieke adressen. Daarnaast biedt YouTube naast de standaard vragen ook voldoende mogelijkheden om informatie rondom specifieke branches op te vragen of werkgerelateerde vragen te stellen. Bij Team5pm weten we exact hoe je effectief leads moet genereren en daar helpen we graag bij.

CONVERSIES

Een unieke mogelijkheid voor adverteerders om niet langer afhankelijk te zijn van de bekende platformen maar gebruik te maken van YouTube als platform voor het drijven van conversies via de eigen website. Van video naar performance noemen wij het bij Team5pm. Oftewel: wij helpen merken bij het gebruiken van video om conversies te realiseren. Het succes van de campagne is sterk afhankelijk van de zwaarte van de conversie en het aantal stappen dat de doelgroep dient te doorlopen. Door de ervaring met het draaien van conversie-campagnes weten wij bij Team5pm dat je het de doelgroep zo makkelijk mogelijk moet maken en hoe de video hier optimaal aan bij kan dragen.

SHOPPING

Google Shopping is bij velen bekend, maar YouTube Shopping is misschien wel het best bewaarde geheim van YouTube. Dat geldt natuurlijk niet voor onze specialisten en wij gebruiken deze kennis dan ook graag om adverteerders te helpen meer omzet te draaien. Door de producten uit het Google Merchant Center toe te voegen aan de video maken wij de aankoop eenvoudig en laagdrempelig. De producten verschijnen in de vorm van een productkaart, op en naast de video. Een heel interessante optie voor het genereren van sales, al zijn nog lang niet alle e-commerce partijen op de hoogte.

Ben jij benieuwd hoe je YouTube kunt inzetten voor performance marketing? Laat het ons weten, we denken graag met je mee.

ONZE DIENSTEN

Strategy & Research

We halen het giswerk uit YouTube-marketing door onze strategieën te baseren op inzichten vergaard uit data-analyse, onderzoek en onze jarenlange ervaring. Hierdoor weten wij precies wat wel en niet werkt op YouTube.

Channel Growth

Door het slim combineren van organische en betaalde promotie genereren we meer groei, views, kijktijd en impact. Met onze data-gedreven aanpak zorgen wij er voor dat jouw video’s beter gevonden en vaker aanbevolen wordt.

Content

We produceren video’s die mensen graag willen zien en waar het YouTube-algoritme van houdt. Of je nou effectieve advertenties, entertaining content of search driven video’s wenst, wij zijn de partij die je verder helpt. Van data, via watch time naar resultaat voor je merk.

Advertising

Adverteren op YouTube is een vak apart. Een vak dat wij als geen ander beheersen: wij weten precies hoe je met advertentiecampagnes de juiste doelgroep bereikt, boeit en converteert op het grootste videoplatform ter wereld.

Video Sales

Verhoog de advertentie-inkomsten van jouw kanaal door je aan te sluiten bij ons Premium netwerk voor onafhankelijke uitgevers en merken. Wij helpen je om hogere CPM’s en meer inkomsten te genereren.

Neem contact op

Wil jij ook resultaten behalen met YouTube op basis van data insights? Wij nemen je heel graag mee in de wondere wereld van YouTube!

Wil jij ook resultaten behalen met YouTube op basis van data insights? Wij nemen je heel graag mee in de wondere wereld van YouTube!