Dit zijn de 15 best presterende banken op YouTube

door | feb 12, 2021 | Blogs, Leaderboard

Onze huidige wereld biedt talloze financiële vrijheden, die paradoxaal genoeg gepaard gaan met vele financiële risico’s. Het veiligstellen van financiën en het kiezen voor de juiste bank wordt daarom steeds belangrijker. Het uiteindelijke vertrouwen in een bank wordt bepaald op basis van haar reputatie. Deze reputatie is gebaseerd op hoe een bank zichzelf vertegenwoordigt en de manier waarop zij haar potentiële klanten informeert. In het huidige digitale tijdperk, waarin YouTube de op een na grootste zoekmachine ter wereld is, dienen banken zich bewust te zijn van de cruciale rol die dit populaire video platform speelt in het besluitvormingsproces van potentiële klanten. Door YouTube strategisch in te zetten, kunnen banken het juiste publiek op het juiste moment bereiken en hun brand awareness vergroten.

Om deze redenen hebben wij de prestaties van de top 15 banken in Nederland op YouTube geanalyseerd, gebaseerd op het aantal views, engagements en geüploade video’s in de afgelopen 365 dagen. Hebben deze banken YouTube’s volledige potentieel benut? En is er ruimte voor verbetering? Bekijk het nu in ons leaderboard en check de key findings!

Key Findings

#1 Met 353 geüploade video’s heeft Rabobank veruit de meeste content gepubliceerd in de afgelopen 365 dagen. De ASN Bank heeft in diezelfde periode slechts 40 video’s gepubliceerd, maar heeft met een totaal van 9,6 miljoen views de meeste views van alle kanalen behaald. Opvallend is, dat de geüploade content op het kanaal van ASN Bank, grotendeels bestaat uit korte video’s (15-20 sec). Deze worden hoogstwaarschijnlijk gepusht met een advertentiebudget. Ditzelfde geldt voor de andere banken waar een betaalde push met advertising de voornaamste reden lijkt te zijn voor de hoeveelheden views.

#2 ING Nederland staat met 5,7 duizend engagements op de eerste plaats in de engagement-ranglijst, ook al hebben ze maar 53 video’s geüpload en behaalden ze slechts een kwart van alle views die de ASN Bank binnen sleepten. Alhoewel de ING veruit de meeste engagements heeft behaald van alle banken bij elkaar, zal het een uitdaging worden voor deze bank om het aantal views te vergroten en daarbij deze stabiele engagement rate te behouden. 

#3 De Rabobank staat in de top drie van al de verschillende ranglijsten (views, engagements en aantal geüploade video’s). Bunq is tevens twee keer op de derde plek geëindigd, wat betreft geüploade video’s en engagements. De ING Nederland is echter, in vergelijking met de concurrentie, koploper op het gebied van engagements.

#4 Opmerkelijk is dat de gemiddelde engagement rate van de banken 0,02% is. Dit biedt aanzienlijke ruimte voor verbetering. Met een betaalde push van advertising kan men views genereren, echter abonnees en engagement zijn niet te koop met advertentiebudget. Deze zijn het gevolg van kwalitatieve content, die de kijker weet te boeien. Banken kunnen hun potentieel op YouTube daarom beter benutten middels het creëren van kwalitatieve long-form content om zo de kijker te informeren, met hen te communiceren en vertrouwen op te bouwen.

Top 15 banken views
Top 15 banks videos
Top 15 Banken Engagement

Hoe zijn deze leaderboards samengesteld?

De bovengenoemde ranglijsten zijn samengesteld op basis van het aantal views, de engagement en het aantal video’s dat in de afgelopen 365 dagen op de YouTube-kanalen is geüpload.

Onze leaderboards als eerste ontvangen?

Wil je dit overzicht van top YouTube-kanalen in Nederland maandelijks als eerste in jouw inbox ontvangen?

Schrijf je dan nu hieronder in voor onze nieuwsbrief! 👇

Luuk de Haardt

Marketing manager

Bekijk het profiel van Luuk op LinkedIn.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

Meer weten over de laatste trends op YouTube?