YouTube Update: de 6 nieuwste YouTube-features die je nog niet kent!

door | okt 8, 2020 | Blogs, YouTube Channel Growth

YouTube is het grootste videoplatform ter wereld en dagelijks blijft het platform groeien. Met deze groei is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste functies en ontwikkelingen om alles uit het platform te halen. Waarom? YouTube pusht namelijk creators die deze nieuwste functies inzetten. Als ‘early adopter’ behaal je zo niet alleen het maximale bereik met jouw content, maar blijf je ook een stap voor op jouw concurrent. Om die reden zet 5PM elke maand voor jou de nieuwe YouTube updates op een rij. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief om niks te missen.

#1 Automatische systemen voor 18+ content

YouTube gebruikt nu automatische systemen om content voor 18 jaar en ouder te identificeren. Waarom? Vanwege nieuwe regels en privacy wetten, is YouTube één van de platformen die hier automatisch op in speelt. Voor jouw kanaal betekent dit simpelweg dat video’s die niet gepast zijn voor kijkers onder de 18 jaar, worden ingesteld als ‘geschikt voor 18+’. Kijkers onder de 18 jaar kunnen deze video niet bekijken zonder ingelogd te zijn.

Wat betekent dit voor jou? Voor jouw kanaal betekent dit simpelweg dat indien jouw video’s niet gepast zijn voor kijkers onder de 18 jaar, deze worden ingesteld als ‘geschikt voor 18+’. Check altijd of YouTube hierin zeker weten geen fout maakt! Anders loop je gewoon heel veel views mis. 

#2 Jouw kanaal-design in één overzicht

Voorheen kon je jouw YouTube banner, ‘about’-tab of kanaaltrailer aanpassen via de homepagina van jouw kanaal. Nu is YouTube bezig alles samen te brengen in de YouTube Studio. In de YouTube studio zie je nu in het keuzemenu de optie ‘Customization’ staan. Hierin kun je bijvoorbeeld de banner, het logo, trailers en de ‘about’-tab aanpassen.

Wat betekent dit voor jou? Voortaan heb je de mogelijkheid om in één overzicht jouw volledige kanaal aan te passen naar jouw wensen en branding.

YouTube Update Customization

#3 Extra mogelijkheden om reacties te modereren

Het blijft lastig om alle reacties, positief of negatief, bij te houden. Voorheen kon je alleen maar zien welke reacties er op jouw kanaal verschenen en welke een beoordeling nodig hadden. Maar er gebeurt meer. Daarom heeft YouTube nu meerdere mogelijkheden toegevoegd om jouw reacties te modereren. Je kunt nu in één overzicht zien op welke reacties je nog niet gereageerd hebt, welke reacties een beoordeling nodig hebben, welke reacties bestaan uit een vraag en meer. In de komende weken zal YouTube dit mogelijk maken voor alle YouTube-kanalen.

Wat betekent dit voor jou? Het kost je veel minder tijd, omdat je alles in een overzicht hebt staan en dus per soort reactie in één keer kan reageren. Als je daar elke dag een half uur aan besteedt, voldoe je helemaal aan de eisen. Op deze wijze optimaliseer je dus de engagement met jouw kijkers.

YouTube Update Reacties Modereren

#4 Elk kanaal toegang tot copyright insights

YouTube gaat alle kanalen toegang geven tot de Copyright-tab die binnenkort te zien is in het keuzemenu in YouTube Studio. Hierin kun je ten eerste de geschiedenis zien van wie jouw content heeft gebruikt middels rapporten en ten tweede is het een snelle manier om in één overzicht te zien wie jouw content gebruikt zonder daar toegang tot te hebben. Je kunt in dit tabblad dan ook meteen actie ondernemen om deze content te rapporteren.

Wat betekent dit voor jou?  Je weet binnen no-time wanneer iemand jouw content gebruikt, waar ze geen recht tot hebben. Veel effectiever dus.

YouTube Update Copyright Insights

#5 Sommige playlist-functies zijn binnenkort niet meer mogelijk

Sommige functies die je kon instellen bij YouTube playlists zullen in de week van 8 oktober verdwijnen. Zo kun je titels en beschrijvingen van playlists niet meer in meerdere talen instellen. Daarnaast gaat de ‘auto add’-functie weg, wat betekent dat video’s met bepaalde tags of woorden in de titel niet meer automatisch aan een playlist kunnen worden toegevoegd. Wat wel nog kan, is het toevoegen van titels en beschrijvingen aan een playlist, video’s in meerdere playlists zetten of video’s uit een playlist verwijderen.

Wat betekent dit voor jou? Jouw video’s komen niet meer automatisch in een playlist terecht en deze moet je dus handmatig toevoegen aan een playlist.

#6 Live Stream-data is eindelijk zichtbaar

Voorheen was het lastig om te zien hoeveel mensen er daadwerkelijk tijdens jouw livestream naar jouw video keken of hoeveel reacties je op jouw livechat kreeg. Vanaf nu is dat mogelijk. In de YouTube Studio ga je naar ‘video’s’. Vervolgens zie je bovenin de live-tab staan. Uit die lijst kies je een livestream en vervolgens kun je alle data van die livestream gewoon vanuit YouTube Studio bekijken.

Wat betekent dit voor jou? Je hoeft niet meer in de livestream omgeving van YouTube te kijken, om met omwegen bij data van jouw livestreams te komen. Alles is nu gewoon zichtbaar in de bekende YouTube Studio. 

YouTube Update Live Stream

Wil jij weten hoe je deze YouTube-functies het beste in kan zetten voor jouw merk?
Neem dan contact met ons op: Info@team5pm.com 

Nooit meer een YouTube-update missen? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Yara Mureau

Yara Mureau

Lead YouTube Consultant

Bekijk het profiel van Yara op LinkedIn.

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

Meer weten over de laatste trends op YouTube?