YouTube Update: de 5 nieuwste features van november

door | dec 8, 2020 | Geen categorie

YouTube is het grootste videoplatform ter wereld en dagelijks blijft het platform groeien. Met deze groei is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste functies en ontwikkelingen om alles uit het platform te halen. Waarom? YouTube pusht namelijk creators die deze nieuwste functies inzetten. Als ‘early adopter’ behaal je zo niet alleen het maximale bereik met jouw content, maar blijf je ook een stap voor op jouw concurrent. Om die reden zet 5PM elke maand voor jou de nieuwe YouTube updates op een rij. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief om niks te missen.

#1 Landingspagina’s voor hashtags

Er komt een aparte landingspagina voor specifieke hashtags. Dit wordt gelanceerd zodat kijkers een fijn overzicht hebben zodra ze naar bepaalde hashtags op zoek zijn of op hashtags onder video’s klikken. Hierdoor zien kijkers in één overzicht alle video’s over een desbetreffende hashtag.

Wat betekent dit voor jou? Meer engagement tussen jou en je kijkers. Waarom? Zodra je bepaalde hashtags voor al je video’s gebruikt, kunnen kijkers – wanneer ze klikken op die hashtag – in één overzicht zien welke video’s van jouw kanaal nog meer over het desbetreffende onderwerp gaan. 

Blog Yara 1

#2 Gemakkelijk privé-video’s delen

Voorheen kon je jouw video’s met een verborgen link met specifieke mensen delen. Dit deed je door mensen simpelweg de desbetreffende YouTube-link te sturen. Vanaf nu kun je jouw video’s, die vooralsnog staan ingesteld op ‘privé’, delen. Dit betekent dat je jouw video deelt en verstuurt naar specifieke e-mailadressen. 

Wat betekent dit voor jou? Je kunt nu op een hele relevante manier zien hoe vaak video’s worden bekeken. Stel dat je als merk een nieuwsbrief wil sturen en een privé video wil delen met jouw mailinglist, dan kun je direct zien hoeveel mensen uit deze mailinglist betrokken zijn bij jouw video, nieuwsbrief én dus jouw merk. 

Blog Yara 2

#3 YouTube Shorts in verkeersbronnen

Zoals mijn collega Mio Blankesteijn in zijn laatste blog over de YouTube Features van oktober al benoemde, zagen we afgelopen maand geen directe meerwaarde voor het gebruiken van YouTube Shorts. Dit had verschillende redenen: het leek erop alsof YouTube de functie lanceerde voordat deze af was. Zo waren er nog geen mogelijkheden om de korte video’s te monetizen en daarbij kon je weinig van de functie terugzien in YouTube Analytics. Dat is deze maand anders.

Vanaf nu zie je YouTube Shorts als aparte verkeersbron terug in YouTube Analytics. 

Wat betekent dit voor jou? Je kunt nu zien wat voor effect YouTube Shorts heeft op jouw verkeersbronnen. Vooralsnog is deze functie niet volledig ontwikkeld. Daarom raden we je aan dat wanneer je YouTube Shorts wil testen, je rekening houdt met de volgende voorwaarden: 

  • Alleen verticale video’s worden geaccepteerd
  • Video’s mogen maximaal 1 minuut zijn
  • Short kunnen alleen geüpload worden via de YouTube App

Meer weten over Shorts? Lees dan de YouTube Update blog van Mio. 

Blog Yara 3

#4 Advertenties aan- en uitzetten via YouTube Mobile

Vanaf afgelopen maand kun je de advertenties van jouw video’s aan- en uitzetten in de mobiele app van YouTube. Voorheen was dit alleen mogelijk op je desktop.

Wat betekent dit voor jou? Mocht je minder of juist meer advertenties willen op een video of ben je de functie vergeten aan te zetten en onderweg? Dan kan je het direct via je telefoon aanpassen!

Blog Yara 4

#5 Meer informatie over de reagerende kijkers onder jouw video’s

Vanaf nu is het mogelijk om – vanaf je telefoon – op elk kanaal de engagement met kijkers te zien. Dit doe je door op de profielfoto te klikken van degene die een reactie heeft geplaatst. Zodra je hierop klikt, zie je onderstaande afbeelding. Je ziet hoe vaak iemand al heeft gereageerd op een kanaal, en ook wanneer iemand heeft gereageerd op een kanaal. 

Wat betekent dit voor jou? Als creator of merk krijg je meer inzicht in hoe betrokken iemand is bij jouw video’s. Daarnaast kun je dus ook zien wie en hoe er wordt gereageerd op video’s van jouw concurrent.

Blog Yara 5
Wil jij weten hoe je deze YouTube-functies het beste in kan zetten voor jouw merk?
Neem dan contact met ons op: Info@team5pm.com 

Nooit meer een YouTube-update missen? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Yara Mureau

Yara Mureau

Lead YouTube Consultant

Bekijk het profiel van Yara op LinkedIn.

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

Meer weten over de laatste trends op YouTube?